6 Şubat 2016 Cumartesi

MAC EYE SHADOW FARD A PAUPİERES



Benim aşık olduğum MAC EYE SHADOW FARD A PAUPİERES Far paletinten bahsedeceğim. İki yıl oldu bu palet ile tanışalı qörür qörmez ambalajına vuruldum resmen. Mac markasında başka bir paletim yok. Bu markadaki ilk paletim tekrar alır mıyım bilmiyorum. Çünkü dünyaca ünlü bir marka ve fiyatı oldukça pahalı bir ürün. Bu mac ürünlerinde dikkat edilmesi gereken bir şey var ÖNEMLİ!!   olan bu markadaki ürünler 80-100 civarında veya daha üstü bu markanın 15-20 gibi komik fiyatlara satılıyor.  Çünkü orjinal deqil çoğu insana gümrük vergisinden geçmediği için deniliyor ama o kadar fark olmaz.  Yani uygun fiyatlı ama orjinal ürün kullanmak cilt göz ve dudak açısından daha sağlıklı diğer orjinal olmayanların içinde ne gibi kimyasallar ve pigmentlerin olduğunu bilmiyoruz ve zararlı etkenlerin mağduru olup cilt bozukluğu yaşayanlar var şiddetle kınıyorum gerçekten.  Sırf isim için cildinizi çöpe atmayın her insan dünyaca ünlü bir marka kullanmak zorunda değil. Herkez kendi bütçesine uygun kaliteli ama orjinal ürün kullanmak daha sağlıklı sonuç verecektir.  Renkleri ve ambalajını çok sevdim. Dışında kağıt sert bir kutu içinde. Bu ürünü yaklaşık 120 tl küsuratta almıştım bu fiyata değdi mi?  Evet değdi içindeki pigmentler oldukça diğerlerine göre daha güzeldi ve gece sonuna kadar herhangi bir bozulma yaşamadım ve gözümün katlanma bölgesinde bozulmalar yaşamadım. Kalıcılığı gayet güzel.




Kutusunun içerisinde ki kısım bu şekilde. Be kutusunun içerisinde saklıyorum genelde zarar görmesini istemiyorum. Ambalajı gerçekten çok sağlam diğer paletlere göre özellikle tam katlanma eklem yerleri gayet sağlam açılıp kapanması sırasında bir zorlanma yaşatmıyor.




İşte en çok sevdiğim bölümü iki katlı olması. Bu yüzden çok sevdim bu paleti. İlk tonlarında gri tonları var. İkinci kısmında ise toprak tonlarında renkleri var. İki bölümde de aynasının olması çok güzel. Aynaları da oldukça sağlam. Ve dışarda makyaj yaparken rahat bir kullanım sağlıyor.




Ilk bölümünde gri tonları yer alıyor. En koyudan açığa doğru renkleri var. Kendiliğinden fırça ile geldi bana üst kısımda iki tane vardı yalnız zorda kalmadıkça kullanmıyorum. Harici fırçaları tercih ediyorum.  Bu renkleri be kendimde yakıştıramıyorum açıkçası beni açmıyor. O yüzden kullanmadım. Bu bölümü.




Cildimde uyguladım. En koyudan açığa doğru pigmentleri gayet güzel :)  yumuşak bir dokusu var sürüldüğü anda.




İkinci bölüm ise benim en sevdiğim ve kendime en çok yakıștırdıgım bir bölüm oldu. En koyu rengi daha çok kullanmışım. Ela, bal ve kahverengi gözde gayet hoş bir qörünüm sağlıyor. Diger tonlarda ilerledikçe genellikle pastel açık tonları var bunlarda günlük kullanımda oldukça rahat bir kullanımı var. En açık beyaz olanı ise ben kaş altlarıma uyguluyorum. Aydınlatıcı olarak kullanıyorum. İkinci bölümün aynası daha yatık olabiliyor. En çok zaten ikinci bölümün aynasını kullanıyorum. Birinci kısım yarısı kadar açılıyor ama ikinci kısım daha fazla açılıp kolay kullanılabiliyor. Ayna ve ambalajı o kadar sağlam ki düşürdüm Bana mısın demedi :) 




Cildimede uyguladım ikinci bölümdekileri bunlarda birbirine yakın tonlarda flaştan umarım belli oluyordur. Tam da beni yansıtan renkler :) 





Arka ambalajında 02 numara ile bu tonlara ulaşabilirsiniz. Fiyat olarak daha indrimli mağazalarda bulabilirsiniz. Ben indirimsiz merak ettiqim üzere aldım. Pahalı bir ürün ama karşılığını da vermiyor değil :)  

Sevgiyle kalın ☺ ☺ ☺



Modalizalifess


5 Şubat 2016 Cuma

CLEAR KEPEĞE KARŞI ETKİLİ BESLEYİCİ ŞAMPUANI



Clear kepeğe karşı etkili besleyici şampuanı Temmuz ayında denemek için aldım.. Daha önce Pantene yağ terapisi kullanıyordum. Altı ay kullandım ve bende bir kural vardır bir şampuanı altı yedi aydan fazla kullanmıyorum. Çünkü doktorumunda bahsettiği gibi saç alışıp artık etkisini qöstermezmiș.  Bende altı yedi aya bir değişiklik yapıyorum. Açıkçası clear daha haff yapılı birazdaha fresh ve diplerinin sanki daha iyi bir şekilde temizlendiqini hissettim.  Diplerimde bir ağırlașma olmadı.  Bu serinin diger farklı olanları da var ben ilk bu NUTRIUM10 serisini tercih ettim..  Kokusu inanılmaz güzel :)  rahatlatıcı etkisi var :)   saçlarımda bir ağırlık hissetmedim Pantene kullanırken alıştıktan sonra ağırlık hissettim :)  şuan için clear da bu sorunu yaşamadım.  Tam yedinci ayındayım şuan :) 





Şimdi neler vaatleri neler onları inceleyelim.. 

*saç telini güçlendirir ve dökülmeyi engellemeye yardımcı olur. 

*kepek sorunu ortadan kaldırdığını vaat ediyor gerçekten de tek kullanımda kepekten eser kalmıyor :)  

*içerisinde bulunan GİNSENG özű ile saçları diplerden ucuna güçlendirerek saç dökülmesini engellemeye yardımcı olur. 

Kullanım :

Islak saça uygulayın,  saç derisine masaj  yapın vr durulayın.  

*epidermal seviyede klinik teste göre,  kepek önleyici olmayan şampuanla karşılaştırıldıgında

*kopmaya bağlı saç dökülmesi,  kremsiz şampuanla karşılaştırıldıgında düzenli kullanıldığında gözle görünür. Kepeği önlemeye yardımcı olur


İçindekiler: 

Aqua,  sodium, laureth sulfate,  dimethiconol, cocamidopropyl betaine,  dimethicone,  zinc pyrithione,  sodium chloride,  parfum,  carbomer,  sodium hydroxide,  DMDM hydantoin,  citric acid,  Guar hydroxypropyltrimonium chlorife,  Tea-dodecylbenzenesulfonate,  zinc sulfate,  ppg-12 poloxamer 407.laureth-23,  laureth-4,  peg-4, xanthan gum,  Glycerin, zinc gluconate,  propylene, Glycol,  panthenol, sodium benzoate,  phenoxyethanol,  sodium polynaphthalenesulfonate,  helianthus annus, seef oil,  hydrolyzed collagen,  tovopheryl acetate,  climbazol,  methylisothiaxlinone,  lysine hcı,  cellulose Gum, ,  panax Ginseng root ecract, lactic acid, pantolactone, pyridoxine HCı,  sodium ascorbyl phosphate,  potassium sorbate,  methylchloroisothiazolione,  alpha-ısomethyl lonone,  benzyl salicylate,  butylphenyl methylpropional,  coumarin,  hexyl cinnamal,  limonene,  linalool, cı 17200


So


Ürün arka kısmındaki 12m yani 12 ay sürede geçerli.  Tamamı 650ml :)  


Eğer kepek ve dökülmeyi engellemeye yardımcı bir şampuan arıyorsanız CLEAR derim :)  

Fiyatı da gayet uygun 12 tl gibi fiyatta alabilirsiniz 

Diğer serilerini kullandığımda mutlaka yazacağım. 

Takipte kalın. 

Sevgiyle kalın ☺ ☺ ☺



Modalizalifess


3 Şubat 2016 Çarşamba

Redist argan yağı serumu



Merhaba ☺ Benim Aralık ayında tanıştığım muhteşem bir yağdan bahsedicem bugün.. Bu yağ ile tanışmam bir anlık oldu.  Kuaföre birkaç soru sormak istedim.  O sırada bana bu ürünü önerdi.  Saçlarım yanık değildi yalnız uç kısımları hafif yıpranmıştı ve bir cm aldırdım sonra da bu yağı aldım güvenebilirsin bir ayda düzene girecek dedi :) ve dediqi gibide oldu saçlarım neme doydu :)  uçlarındaki kuruluktan eser kalmadı :) 




Ürün ambalajı sert bir plastik cam olanda var aslında ama bu serum niteliginde.. 100 ml ve altı yedi ay veya daha fazla gideceğini düşünüyorum. Ben Aralık ayından beri kullanmama rağmen yarısı olmadı bile :) pompalı yapısı ilede kolay kullanım sağlıyor.  Bereketli bir ürün :)




Şeffaf renksiz bir yapısı var. Hafif bir turunculuk var ama.  Ben her kullanımda iki pompa sıkıyorum yetiyor bütün saç uçlarıma diplere uygulanmıyor tabiki :) 




Ürünün neler vaat ettiqine bakalım.
. Gerçek argan yağı kullanılarak üretilen özel formülü ile saç ve saç uçlarını besleyerek derin bir nemlendirme ve komple bakım sağlar.
. Saç diplerine uygulanmaz.
. Saçları pürüzsüzleștirerek parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.
. Fön mașa gibi şekillendiricilerin ve güneş ışınları gibi çevresel etkilerin verdiği hasarlara karşı koruma sağlar.
. Kırılma ve elektriklenme problemini ortadan kaldırır.
. Tüm saç tipleri için uygundur.


Nasıl kullanılır???
Yıkanmış ve havlu ile nemi alınmış saça fındık büyüklüğünde serumu avuç içinizde yayarak, eşit biçimde uygulayınız. Saçın uzunluğuna ve kalınlığına göre miktarı arttırabilirsiniz. Sonrasında daha pürüzsüz saçlar için fön çekebilirsiniz veya kıvırcık saçları kontrol altına almak için kurumaya bırakabilirsiniz. Gün içerisinde kuru saça da uygulama yapabilirsiniz.  Serumu kullandıktan sonra saçı durulamayınız. 


Sonuç olarak aylardır favori saç bakım ürünüm oldu  öncesinde Pantene in argan yağını kullanıyordum ama bu ürün hem uygun hemde etikisini çabuk gördüm :)  bu ürünün birçok yağı serumu şampuanı ve maskesi bulunuyor tüm kuaförlerden temin edilebilir :)  ben sırasıyla diğer ürünleri de kullanıp inceledikten sonra sizlerle paylaşacağım.  Peki sizin qörüșleriniz neler? 
Sevgiyle kalın ve redist ürünlerine şans verin derim ☺☺



Posted via Blogaway


2 Şubat 2016 Salı

ETİ YULAF EZMESİ






Eti yulaf ezmesinin faydaları nelerdir ? Nasıl tüketilmelidir? 

 yulaf ve yulaf ezmesinin başta sinir sistemi üzerinde önemli etkileri vardır .

Vücutta dinginlik hissi oluşturur. 

stres ve uykusuzluk sorunu çekenler için rahatlatıcı etkisi bulunmakta

kas ve kemiklerin yenilenmesi güçlenmesinde etkilidir.

dişlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

zihnin yorgunlugunu dindirir. vücudun rahatlamasını sağlar.

araştırmalar ile iktidarsızlık sorunu yaşayanlara önerilmektedir. 

guatr gibi troid bezi kaynaklı rahatsızlıkları önler.

kanda şeker miktarını dengeleyerek kolestrolün düşürülmesinde etkilidir. 

idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. 

mide bağırsak kaynaklı rahatsızlıkları giderir.

hazımsızlık sorununda kullanılmakta.

daha parlak ve canlı saçlar için kullanılır.

zararlı madde bağımlılarının bu maddelerden kurtulmalarına yardımcı olur. 









Yararlarından bahsettikten sonra peki ne türde kullanılır onu inceyelim :) 

lapa halinde kullanıldıgında çeşitli yara izlerini kızarık olan yerin iyileştirme özelliğine sahip.

çay olarak tüketildiğinde ise idrar söktürücü özelliğe sahip.


Yulaf ezmesi nasıl yenmeli ?


Genel olarak diyetlerde yer aldığı için birkaç yoldan bahsedeyim.


yulaf ezmesi karışımı : Elma,muz, armut, süt veya yoğurt ve bir çorba kaşığı yulaf ezmesini blendıra koyun ve iyice karıştırın. günün her zamanı içebilirsiniz 


Krep : bunlar tercihe göre tuzlu veya tatlı olabilir. bir miktar yulaf ezmesini sütle karıştırarak hazırlayın, daha sonra sebze baharat reçel gibi tatlarla doldurun. 




























YULAF EZMESİ EKMEĞİ : 


Bu gerçekten lezzetli bir kepekli ekmektir. Buna tarçın veya




hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. fırında kabarması için maya kullanın. 




YULAF EZMESi SALATASI : Doğranmış soğan domates haşlanmış patates salatalık marul rendelenmiş havuç gibi malzemelerle birde yulaf ezmesini ekleyebilirsiniz. yulaf ezmesinin bu durumda 25  dakika kaynatılması süzülmesi ve soğuk suyla durulanması gerekir.


KAHVALTIDA YULAF EZMESİ : En popüler tüketimi bu şekildedir. ham yulaf ezmesi gevreğini bir miktar süte veya yoğurda katın.








Herkez kendi damak tadına göre hazırlayabilir ben genel olarak kahvaltıda hergün bir meyve ile süt veya yogurtla karıştırarak yiyorum :) kuru üzüm badem ceviz olarakta bayılıyorum :) 

paketin tamamı 500 gr ortalama bana iki hafta gibi bir süre de dayanıyor.

birçok diyet şekilleri de var ama ben sadece lif kaynagı oldugu için kullanıyorum çokta kısıtlama yapmıyorum sabahları hem hafif hazırlaması kolay :) özellikle kabızlık çekenlere öneririm sindirim sistemine oldukça faydalı çünkü ..

Ben size bir tarif vereyim :) 







YULAF EZMESİ KURABİYESİ 


MALZEMELER: 

2 Su bardağı yulaf ezmesi 

3 dolu kaşık bal 

1 yumurta 

kuru üzüm, kuru incir,kuru kayısı, kuru erik, fındık , fıstık , orman meyvesi (istege göre)

HAZIRLANIŞI: 

2 Su bardağı yulaf ezmesi 3 dolu kaşık bal 1 yumurta 

kuru üzüm, kuru incir,kuru kayısı, kuru erik, fındık , fıstık , orman meyvesi (istege göre) taze vişne veya başka orman meyveleride koyabilirsiniz. tepsiye yağlı kağıt yerleştirdikten sonra kaşık yardımıyla şekil verip önceden 180 derece ısıtılmış fırına veriyorsunuz. ve 20 dakika pişiriyorsunuz. şahane bir kurabiye ayrıca sağlıklı ve lezzetli  


afiyet bal şeker olsun :) sevgiyle kalın 


1 Şubat 2016 Pazartesi

FLORMAR 363 OJE



Kırmızı renk benim için bir tutkudur. Özellikle hemen hemen her bayanın tırnaklarına yakışan bir renk diye düşünüyorum :)  tabiki kırmızının bir çok tonu var aslında ama ben flormarın 363 numaralı rengine bayılıyorum.







Bu ton ne çok açık bir renk ben burdayım derdirtiyor nede çok koyu bir renk yani ben bu rengi hem yazın hemde kışın rahatlıkla kullanabiliyorum :)  bende çok açık bir kırmızı da var ancak onu bahar ve yaz aylarında kullanmayı tercih ediyorum.  Koyu bordoya yakın bir kırmızı tonunuda kışın tercih ediyorum.  Bu renk anlayacağınız ikisinin arasında :)  ve ben her dönemde rahatlıkla kullandığımı söyleyebilirim :) 







Flormar ojelerinin genel yapı olarak fırça yapısını seviyorum. Benim tercihim ince fırça kullanım olarak daha çok kolaylık sağlıyor. Kalın fırçalalar da açıkça ben hakim olamıyorum sanki :)  bu oje yaklaşık bir yılı aştı elimde ve bir bozulma yaşamadım. İlk qünlerdeki qibi olmasada yinede akışkan yapısını halen koruyor.  Bozulan oje zaten donuk olur sürülmez. Parça parça kötü bir qörüntü bırakır. Bu yüzden flormar diyorum :)  hem fırça yapısı hem içerisindeki o akışkanlık sayesinde kolay bir şekilde sürmemi sağlıyor :)  
Blogun sonuna geldik sanırım ☺☺☺
Sevgiyle kalın ☺



Posted via Blogaway